bebeğim büyüyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

18 Kasım 2012 Pazar

DEMİR'İN 3 ÜLKE KEŞFİ:)


Nerden başlim nasıl anlatim bilmiyorum çok şükür ağız tadıyla süper bir kurban bayramı tatili yaptık.Çok önceden ve ucuza aldığımız Basel biletleriyle 24 ekim çarşamba saat 11 de Basel'in yolunu tuttuk araba mıza binip navigasyonumuzla   evi miziin yolunu tuttuk.Bizim avrupada tercihimiz genelde ev olduğu ve genelde de adagiodan kiraladığımızdan bu sefer de hiç yabancılık çekmedik.Ebru Teyzenler 1.katta biz ise 4. katta kaldık evimiz Fransa sınırında olduğu için çok daha ucuzdu.İsviçrede her şey pahalı olduğu evler de çok pahalıydı.alarBu aralar Shengen zor verildiğinden kolay veren ülkeden İspanyadan alıp Fransa'dan giriş yapmak sorun çıkar mı acaba diye bizi korkutsa da allahtan bir sorun çıkmadan geçtik. Basel ilginç bir şehir yani ekmek almaya Almanya'ya markete Fransa'ya gidebileceğin bir düzen ve güven şehri.Araba için park yerinde onların benzincilerinde olan ve satılan kart alıyorsun onun üzerinden kaç saat kalacağını belirtiyorsun tabi türk aklı tam dolmaya yakın arabanın yanına  gelip güncelleyip geri alışverişine devam edebilirsin 2 saat bedeva tabi bu yöntemle tüm gün bedava:) ilk gün eve yerleştikten sonra Basel'i gezip market alışverişi yaptık ilk gün bir türlü nehir kıyısına inemessek de süper bir şehir turu attık.







2. günümüzde bizi COLMAR,STRASBURG.STUTGART turu beklediği için erkenden uyanıp Ebru Teyzenlerin evinde güzel bir kahvaltı yaptık.Sabah 6.30 da uyanıp 7.30 da yolla döküldük.Colmar çok etkileyici ve güzel pazasından alışveriş yapmak çok keyifliydi.Rengarenk çiçekleri inanılmaz büyüleyiciydi.Ve asıl şehirlerin özü Strasburg kesin aşık oluncak bir şehir burda tam özümseyerek gezdik nehir turu attık.Mutlaka tekrar görülesi bir yer bisiklet aşığı bir insan olarak bayıldım bu şehre ben.Katedrali muhteşem görkemli bir yapı Barcelonadaki Gaudinin eseri halt etmiş yani.


Strasburgdan sonra atladık arabamıza ver elini Stutgart Almanya mesafeler çok kısa olduğu için aynı gün 2 ülke değiştirebiliorsun şaka gibi Stutgarta gittiğimizde hava çok güzeldi güzel parkları olan bir şehir ördekler her yerde sen bayıldın bu ortama...O gün gayet yorgun eve dönüşte Ebru Teyzenin doğup 7 yaşına kadar büyüdüğü evi hırs yaptık bulduk gecenin saat 10:00 unda sen allahtan uyudun biz de sor sora evi bulmanın keyfiyle Ebru Teyzene de nostalji yaparak evimizin yolunu tuttuk tabi navigasyonun bizi ıssız bir orman yoluna sokması bizi baya korkuttu ama korka korka sonunda evimizi bulduk:)



3.Gün bu gün de erken kalktık gecenin yorgunluğunu henüz  atamamışken evde sana pirişirdiğim malesef hazır çorba ve kus kus la tüm tatili geçirdin diyebilirim bu günde bizi çok zor bir gün bekliyordu programda önce Zürih vardı 3.5 sene önce sen 4 aylııkkken malesef seni bırakıp Zürihe eğitime gelmiştim yıllar sonra senle ve babanla bu şehire gelip gezmek çok hoşuma gitti..Starbucks bulup kahve keyfi yaptık burayı görünce anne burda uyucam mı demen çok komikti genelde dışarda seni Strabucksta uyuttuğumuz için alışmışsın.Güzel bir Zürih turu attıktan sonra doğru tuttuk Luzernin yolunu.Büyüleyici ve güzel bir kent göl kenarında hazırladığımız sandviçlerimizi yerken  ördeklerin bize eşlik etmesi senin de güzel bir uyku çekmenle bu güzel şehri de gezdik.Luzernden sonra İsviçrye gidenlerin mutlaka gitmesi gereken 2 yere gittik mi böyle bir doğa harikası var  mı bilmiyorum Interlaken ve Greeendevald ben susim resimler konuşsun muhteşem bir sonbahar her rengi görüyorsun...eve erken gelip yemek yapıp afiyetle yiyip yattık.
4.Gün





Bu gün de kolay bir rut beklemiyordu bizi evde kahvaltımızı yapıp yola koyulduk.İlk durağımız Graviere Köyü idi hava çok soğuktu.Köy ise sımsıcak...Peynirlerin yoğun kokusu nefes kesse de biz en yakın lezzet olan Goda ve Racklette peynirlerinden alıp evde microdalgada eritip afiyetle yedik.Hemen sonrasında Broc Köyü'ne gidip çikolata alışverişi için Nestle Çikolata fabrikasına gittik senin de çikolata yemene izin verdik yalana yalana yedin..Hemen sonrasında sırayla önce Monto'ye gittik çok şirin bir yer çok beğendik  sokaklarında dolandık tabi vaktimiz dar olduğu için  sonrasında Lozan'a gidip arabayla şehir turu attık rut erken bitince biz de Cenevre yollarına düştük açıkcası pek beğenmedik Cenevre'yi iyi ki de oraya son günü ayırmamışız kısa Cenevre turundan sonra eve döndük.
5. Gün

Son günümüzde arabamıza atlayıp Bern'e gittik hava iyice soğumuştu yolda inanılmaz kar yağıyordu açıkcası biraz korktuk Starbucksa gidip Kar manzarasıyla kahvelerimizi yudumladık sen de babanla arabada bekledin.Bern'den hemen sonra Biel'e gittik burda Tamer'in kuzenleriyle buluşup migrosta gezdikten hemen sonra onların evine gelip özlediğimiz nefis türk çayımızı yudumladıkBu tatilin bombası Tamer'in kuzeni  İlknur Abla sana Demir'cim sen çok yer gezmişsin Roma,Barcelona,Paris,ve İsviçre içlerinde en çok hangisini beğendin dedi sen ÜNYE dedin:) neden? diye sordu orda tanımadığım insanlar bana ilgi gösteriyor dedin:)
güzel bir sohbetten sonra evimizin yolunu tutmadan önce sevimli 2 Alman köyünü ziyaret edip eve döndük İlknur ablanın bize verdiği ve önerdiği İsviçre yemeklerini evde yapıp seni de Ebru'ların  dairesinde seni uyutup sonrasında güzelce sohbet edip uyuduk.
6. Gün. Dönüş günümüzde sabah toparlanıp Basel'de nehir kenarında kahvaltı yapmaya gittik çok keyifliydi.Özellikle pazar günü hiç bir yer açık olmamasına alışmışken pazartesi de mc donaldstan başka açık bir yer bulamadık biraz oturup etrafta dolandıktan sonra  uçağımızı bulmak ve arabayı teslim etmek için havaalanına gittik. Havalanında arabayı bırakmak için bankoya gittik herkes birbirine o kadar güveniyor ki adamcağız arabanın benzinini ve arabayı kontrol etmeden direkt olarak aldı.Son günün bombası Mc Donaldsta otururken orda yerel bir gazetede yeşil beyazlı bir takım görünce Baba bu Bursaspor mu dedin baban da evet dedi sen de hayır yalan kandırıyorsun Bursa Puma giyiyor dedin!!! Nasıl Yani???:) olduk bir de üzerine bu takım yabancı türkçe de W harfi yok ki dedin pes artık dedirttin:)
Diğer bir bomba ise havaalannda oldu parayla çalışan helikoptere binmek istedin anne 1 frankın var mı dedin? Sen frankı nerden biliyorsun dediğimde 1 fr yazıyor 1 tl değil ki dedin Pes yani Demircim.
Bu tatilde ilk defa tek başına asansöre binip 4. kattan 1. kata indin Ebrulara kendin gittin tabi ben seni takip ettim ama kendine güvenin harikaydı... Uslu uslu arabada oturdun bir de son gün dvd nin bozuk olduğunu görünce geç kalmıştık neyse ki iphone i pad le idare ettin.Akşam Ebru lara inip uslu uslu uyudun uyumun için sonsuz teşekkür sana kuzu oğlum can oğlum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder